Blog

  • Kasım 11, 2022

    Nişan merasimleri planlanırken en özen gösterilmesi gereken noktaların başında hediyeler arasında yer alan nişan takı seti gelir. Kültürümüzde, nişan hediyeleri hem her iki ailenin birbirlerine olan saygısını hem de evlilik yolundaki kişilere olan desteğini gösterir. Bu nedenle, nişan hediyesi olarak verilen takı seti hem tarzı hem de değeri ile bu önemi yansıtmalıdır.

    nişan takı seti
  • Kasım 09, 2022

    Mücevher denildiğinde, en özgün tasarımlı, en özenli işçiliğe sahip ve en sıra dışı parça akla gelir. Doğru, kaliteli ve benzersiz bir mücevhere ulaşmak için ise biraz çaba ve araştırma gerekir. Mücevher satın alabileceğiniz yerler çeşitlidir. Bir mağazadan, bir kuyumcudan ya da çevrimiçi olarak mücevher satın almak mümkündür. Tüm bu satış kanallarının birbirlerine göre üstünlük ve zayıflıkları bulunabilir. 

    mücevher
  • Kasım 04, 2022

    8 ayar altın, sertliği ve işlenebilme kabiliyeti nedeniyle takı modellerinde sıklıkla tercih edilir. Özellikle ince işçilik gerektiren takılarda, altının en kolay şekil alabilen hali olan 8 ayar altın kullanılır. Satın aldığınız herhangi bir altın takının 8 ayar altın olup olmadığını merak ediyorsanız, bunu anlamanın birkaç yolu bulunur.

    8 ayar altın
  • Ekim 24, 2022

    Değerli madenlerin bir kısmı, takı üretiminde kullanılmakta ve bijuteri olarak satışa sunulmaktadır. Altın, gümüş, elmas gibi madenlerden elde edilen takılar, mücevher olarak adlandırılır. Madenlerin takı veya dekoratif eşyalara dönüştürülmesi için yürütülen çalışmalar ise mücevher tasarımı şeklinde tanımlanmaktadır.

    altın
  • Ekim 24, 2022

    Mücevher, geçmişten bu yana insanların vazgeçemediği en değerli takılardır. Elbette bu takıların kalitesi, sadece mücevher sınıfında değerlendirilmesi ile bağdaştırılamaz. Kalitesini belirleyen çeşitli malzemelerle birlikte özel tasarımlar da vardır. Öyleyse, mücevher yapımında ne kullanılır? Gelin hep birlikte sorunun cevabına bakalım.

    altın
  • Ekim 24, 2022

    Mücevher ihracatı, ülkelerin tasarlamış olduğu mücevherleri, uluslararası ihracat prosedürleri doğrultusunda satması anlamına gelir. Mücevher tasarımlarına bakıldığında altından mamul, gümüşten mamul, pırlanta ve bijuteri olarak farklı gruplara ayrıldığı görülmektedir. Değerli taşların işlenmesi ardından düzenlenen pazarlama süreci, ihracatın nasıl yapıldığının kısa ve net açıklamasıdır. 

    altın
  • Ekim 03, 2022

    Altın halhal, kökeni antik dönemlere kadar uzanan zamansız bir takıdır. Hemen her dönem kadın moda dünyasında kendisine ayrıcalıklı bir yer bulmayı başarmış halhal, gencinden ileri yaş grubuna kadar tüm yaş ve tarzlarda karşımıza çıkar. 

    halhal
  • Eylül 12, 2022

    Tarih öncesi dönemlerden bu yana kullanılagelen halhal, çok eski dönemlerde Antik Mısır ve Hindistan’da kadınların bekar ya da nişanlı olduklarını simgelemek için kullanılırken günümüzde ise aksesuar amaçlı kullanılmaktadır.

    halhal
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR