Yüzüğün Altın Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yüzüğün Altın Olduğunu Nasıl Anlarız

Yüzyıllardır değerli madenler arasında yer alan altın, manevi değerinin yanı sıra maddi yanıyla da önemsenmektedir. Kadim uygarlıklardan günümüze taşınan altına pek çok anlam da yüklenmektedir. Kıymetli bir yatırım aracı olan altın, hediye olarak da görülmektedir. Özellikle düğün, nişan gibi özel günlerde değerli bir hediye olarak sunulmaktadır. Altının asaleti ve zenginliği, halen insanların ilgisini çekmeye devam etmektedir. 
Altın doğada kolayca bulunamaz. Bundan kaynaklı olarak da bir hayli pahalıdır. Oldukça değerli olmasından kaynaklı olarak da alışverişleriniz sırasında sahte altınlarla karşılaşmanız muhtemeldir. Üstelik sahte altınların birden fazla çeşidi bulunmaktadır. İnsanların ilk bakışta bu altınların sahte olduğunu anlaması da mümkün olmamaktadır. Bu yüzden pek çok kişi kolyenin, bileziğin, yüzüğün altın olduğunu nasıl anlarız şeklinde sorular sormaktadır. 
Altın takılarda, aksesuarlarda birden fazla yol kullanılarak üretim gerçekleştirilmektedir. Saf altının işlenmesi sonucunda elde edilen ürünler, maliyet açısından yüksek fiyatlarla karşılaşmanıza neden olmaktadır. Bu ürünler için alternatif olarak gümüş kullanılmaktadır. Daha az değerli olan madenin altın suyuna batırılması sonucunda da bazı takılar üretilmektedir. Altınla kaplanmış olan madenler altın olarak satıla sunulmaktadır. Hatta altınla aynı değerde olmadıklarından daha uygun fiyatlarla satılmaktadır. Sahte altınsa çeşitli materyallerin altın suyuna, renklendiricilere batırılması sonucunda elde edilmektedir. Böylece altın görünümüne sahip olan ürünler aslında değerli değildir. Hatta altın gibi dayanıklı olmalarını beklemek de yanlıştır. Bundan kaynaklı olarak da altın satın alırken güvenilir satıcılardan destek almak oldukça önemlidir. 

Gerçek Altın Nasıl Anlaşılır?

Özel günlerde, pek çok insanın katıldığı kalabalık organizasyonlarda altın hediye edilmektedir. Bunun yanında daha birçok zamanda insanlar sevdiklerine altın hediye etmektedir. Sizler de kendinize veyahut sevdiklerinize altın hediye etmek istiyorsanız, öncelikli olarak altının gerçek olduğundan emin olmalısınız. Yüzüğün altın olup olmadığı nasıl anlaşılır gibi sorulara cevap bulmalısınız. Bu konuda size destek olacak birden fazla yol olduğunu söylemek de mümkündür. Bunlardan bazılarına örnek vermek gerekirse de;

Damga Testi 

Gerçek altınlarda muhakkak bir damga bulunur. Bu damgalar genel olarak altının ayarını göstermektedir. Bazı durumlarca üretici firmaların kimliğine dair ipuçlarına da yer verilmektedir. Altının gerçek olup olmadığını anlamak için bu damga kontrol edilmelidir. Ancak altın damgasının okunmayacak kadar küçük olması halinde bir büyüteçten yardım alabilirsiniz.  

Sirke Testi 

Gerçek altın, çitteki yağa ve neme reaksiyon göstermemektedir. Aynı zamanda sirkeye karşı da bir etkisinin olmadığı bilinmektedir. Sizler yüzüğünüze birkaç damla sirke damlattığınız zaman gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak 15 dakika sonrasında renk değişimi gözlemliyorsanız o zaman yüzüğünüz altın değildir. Ancak bu testi uygularken altınınızdaki doğa taş süslemelerin zarar görmemesine de dikkat etmelisiniz.

Isırma Testi 

Altının gerçekliğinden emin olmak için çok sık kullanılan yöntemlerden birisi altın ısırma yöntemidir. Sahte olan altınlar ezilmeye karşı dirençli olur. Ancak yapıları daha yumuşak olan altınlarda diz izi kalması gerekir. Bu yöntem yüzüğünüze zarar vereceği için de aslında uzmanların önermediği bir tespit yoludur.

Cilt Testi 

Sahte altın yüzükler, kullanımları sırasında kendileri ele verirler. Çeşitli metallerin kullanımıyla üretilmekte olan sahte ürünler, cilde temas ettikleri zaman neme karşı reaksiyon göstermektedir. Renk vermeye başlamaları söz konusudur. Bundan kaynaklı olarak da ciltte sarı, yeşil bir görünüm elde edilmektedir. Kullanılan aksesuarların altın olmadığı da bu şekilde belirlenmektedir. Gerçek altın yüzük cilt yüzeyinde renk bırakmamaktadır. 

Mıknatıs Testi

Bir mıknatıs temin ederek elinizdeki yüzüğün tüm yüzeyinde gezdirmelisiniz. Herhangi bir çekim kuvvetinin olup olmadığına bakabilirsiniz. Gerçek altın mıknatısa tepki göstermez. Ancak demir, nikel gibi maddeler mıknatısta bulunan çekim kuvvetinden etkilenir. Bu sayede yüzüğünüz gerçek altın mı değil mi kolayca anlayabilirsiniz. 

Etiketler: altın yüzük
Ocak 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR