Mücevher Tasarımı Nasıl Yapılır?

Mücevher Tasarımı Nasıl Yapılır

Değerli madenlerin bir kısmı, takı üretiminde kullanılmakta ve bijuteri olarak satışa sunulmaktadır. Altın, gümüş, elmas gibi madenlerden elde edilen takılar, mücevher olarak adlandırılır. Madenlerin takı veya dekoratif eşyalara dönüştürülmesi için yürütülen çalışmalar ise mücevher tasarımı şeklinde tanımlanmaktadır. Mücevherlerin elde edilmesi için yürütülen çalışmalar;

  • Desen çalışmalar,
  • Eskiz oluşturulması,
  • Takı çizgisi,
  • Örnek illüstrasyon tasarımları,
  • Takı tasarımı,
  • Koleksiyon hazırlama gibi birçok adımdan geçişiyle mümkündür. 

Mücevher tasarımında, donanım gerektiren teknik bir yol izlenmektedir. Tasarımcı olacak kişiler, lisans veya ön lisans eğitimleri kapsamında diploma sahibi olarak bu sektöre girebilir. 

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

Mücevherlerin eşsiz birer parça olarak ortaya çıkmasında işçiliğin önemi büyüktür. Değerli taşların işlenmesinde, kuyumculuk ve mücevher tasarımı etkili rol oynamaktadır. Tasarımcı, kuyumculuk ilkelerine hakim olmalı ve sistematik bir süreç izlemelidir. Bu alanda kullanılan hammaddeler, dünyanın en değerli madenleri olduğundan inisiyatif gösterilmeyecek kadar büyük hatalara yer yoktur. 
Tasarımcı, yaratıcı ve yenilikçi bakış açısı doğrultusunda ortaya çıkaracağı eseri çizmelidir. Bu aşamada klasik çizim yöntemleri ile birlikte bilgisayar programları da kullanılmaya başlamıştır. Eserini tasarlayan uzmanlar, sonrasında uygulaması gereken adımları da şemasını çıkarır ve planlı şekilde ilerleme kaydeder. Böylece kusursuz ve eşsiz tasarımlar ortaya çıkarmayı başarırlar. 
Değerli taşların ışıltısı ve estetiği, mücevher tasarımının önemli parçasıdır. Tercih edilen tasarımlar, ince işçiliklerle gerçekleştirilerek koleksiyon haline getirilir. Böylece ortaya titiz çalışılmış mücevher tasarımları çıkabilir. Tasarlanan ve işlenen mücevherlerin son aşamasına geçilerek koleksiyonlar hazır hale getirilir. Ancak mücevherin parıltısına eklenecek son dokunuş olarak mücevher kutusu örnekleri gösterilebilir. Benzersiz tasarımların eşsiz kutularda göz kamaştırdığı koleksiyonlara, Goldium Jewellery ile ulaşmak mümkündür. Özel tasarım mücevherler için en iyi tercihlerden biri de Goldium Jewellery olacaktır.

Takı Mücevher Tasarımları

Birçok mücevherin göz kamaştıran tasarımı, takılarda karşımıza çıkar. Biz de özel hissedebileceğiniz eşsiz tasarımlarımız ile sizin için en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Değerli madenlerle elde edilen takı çeşitleri arasında;

  • Yüzük,
  • Küpe,
  • Bileklik,
  • Kolye,
  • Bilezik,
  • Taç,
  • Toka gibi bijuteri ürünleri yer almaktadır. 

Tasarım ürünler arasından seçimlerinizi yaptığınızda, online satın alma seçeneğinden yararlanabilirsiniz. 

Mücevher Tasarımı Fiyatları

Mücevherler, değerli taşların özenle işlenmesiyle elde edilen özel parçalardır. Elmastan yakuta, zümrütten pırlantalara dek birçok çeşit mücevher tasarımı bulunur. Tercihinize uygun mücevher modellerine farklı fiyat aralıkları ile sahip olabilirsiniz. 
Bilindiği üzere değerli takılarda, “ayar” olarak adlandırılan bir etken vardır. Gümüş ve altın takılar, ayarlarına göre fiyatları belirlenen ürünler arasındadır. Zümrüt ve yakutun değeri ise genellikle elde edilen takının tasarım detaylarına göre belirlenmektedir. Bu nedenle doğrudan bir fiyat aralığı sunmak mümkün değildir. 
Bazı mücevherlerin tasarımı, Goldium Jewellery özel koleksiyonumuzda ön plana çıkar. Koleksiyon olarak tasarlanan mücevherlerin fiyatlarında ise değişiklik oluşabilmektedir. Bütçenize uygun koleksiyonlar için bizleri arayabilir, tüm detayları öğrenebilirsiniz.  

Etiketler: altın
Ekim 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR