Mücevher Ne Demek?

Mücevher Ne Demek?

Bir takıyı değerli kılan en önemli şey, içerdiği mücevherdir. Çeşitli madenlere ya da bu madenlerden üretilen değerli eşyalara, mücevher adı verilir. Kutlamalarda, özel günlerde ya da günlük hayatta, farklı türden mücevherleri vücudumuzda taşırız. En değerli olanları ise yalnızca en özel zamanlarda sergileriz. Bu yüzden “Mücevher ne demek?” sorusunun yanıtı, değerli taşlardan ve onların özel tasarımlarından geçiyor.
Mücevherler, salt altın ya da gümüş olabildiği gibi doğal taş gibi özel materyallerle birlikte de kullanılabilir. Genel olarak da altının rengarenk taşlarla harmanlanması ile birlikte oluşur. Antik zamanlardan günümüze ulaşan altın takılı mücevher kullanımı, “Mücevher ne demek?” sorusuna nadide bir cevap niteliğindedir. Goldium’da yer alan birbirinden özel tasarımlar, eşsiz renklerin buluşması ile üretilir. Kedi gözü motifinden melek kanadına ve nazar boncuklu figürlere dek aradığınız modellerin tamamı ve daha fazlasını Goldium ile bulabilirsiniz.

Mücevher Çeşitleri

Mücevher çeşitleri, kullanılan taşlara ve üretim materyallerine göre değişir. Ayrıca taş kesimine bağlı olarak da birçok farklı mücevher çeşidi ortaya çıkar. Bu mücevher çeşitleri de “Mücevher ne demek?” sorusuna gösterilebilecek eşsiz örneklerdendir. Nişan törenlerinden evliliğe, özel günlere dek çeşitli mücevherler hediye ya da takı amaçlı olarak satın alınmaktadır. Arkadaşlığı ya da sevgililiği temsil eden motiflerdeki yüzük ve bileklikler de oldukça popüler şekilde kullanılır.
Mücevher çeşitlerinde pırlanta amaçlı olarak zirkonyum kullanılır. Diğer mücevher türlerinden bazıları şunlardır:

  • Doğal taşlar
  • Altın ve gümüş gibi değerli madenler
  • Yakut
  • Elmas

Tüm mücevherler görüntü itibariyle biriciktir ve mücevher takılar kişiye özeldir. Aynı türdeki mücevher takılar üretilirken özel taşların farklı bölümleri kullanılır. Dolayısı ile her mücevher, eşsiz bir dokuya sahip olur. Mücevher seçerken tarzınıza ve satın alma amacınıza göre birçok seçenek arasında tercih yapabilirsiniz. Eşsiz bir görüntü elde etmek ve kendinize özel olduğunuzu hatırlatmak için sitemizde yer alan ürünlere göz atabilirsiniz.

Mücevher Takı Seçimi Nasıl Yapılır?

Mücevher takı seçimi, kişiye özel olmalıdır. Yine de değer verdiğiniz ve kullanmak istediğiniz taşlardan yola çıkarak seçim yapabilirsiniz. Doğal taş ya da elmas görünümlü takılar arasından seçim yaparak sonrasında ayrıntılı olarak seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz. Mücevher takı seçiminde dikkat edebileceğiniz detaylar şunlardır:

  • Renk
  • Taş Kesimi
  • Kullanılan materyal
  • Motif

Mücevher takı seçimlerinde dikkat etmeniz gereken diğer özellik ise boyuttur. Yüzüklerde ölçü 8-20 arası değişiklik gösterirken bilekliklerde standart ölçü kullanılır. Bunun sebebi bilekliklerin ayarlanabilir boyut özelliği bulunmasıdır. Bir diğer durum ise kullanılan takı mücevher altın, gümüş gibi materyallerin gram ve karat ölçüleridir.   

Mücevher Takı Fiyatları

Mücevher takı fiyatları, kullanılan mücevhere, boyutuna ve süsleme detaylarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Kolye, küpe, yüzük ya da bileklik türünde mücevherler arasında da fiyat farkı bulunabilir. Mücevher takı setinde yer alan ürünlerin fiyatlandırmaları ise farklı şekilde yapılır. 
Charm bilekliklerden Dorika stil bileklik türlerine dek modellere göre farklı fiyatlandırmalar mevcuttur. Dolayısı ile fiyat aralığı mücevher modellerine hastır. Uygun fiyatlı ve eşsiz ürünlerle en özel anlarınızı unutulmaz kılan Goldium mücevherleri tercih edebilirsiniz.  

Etiketler: goldium
Eylül 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR