Mücevher Nasıl Kombinlenir?

Mücevher Nasıl Kombinlenir

Mücevher, günün tüm saatlerinde ve yılın tüm zamanlarında hemen bütün tarzları bütünleştiren parçalardandır. Sporda, yürüyüşte, arkadaş buluşmalarında, davetlerde, açılışlarda ya da törenlerde... Yaşamın hemen her anında, altın takı ve aksesuarlar ile şaşırtıcı ve etkileyici kombinler yapabilmek mümkündür. Spor, klasik, bohem, vintage, retro, gotik ya da barok... Giyim tarzı ne olursa olsun, uygun altın takı ve aksesuarlar ile kıyafetlere özel dokunuşlar yapılabilir. Giyim tarzına uygun olarak mücevher parça sayısı değiştirilebilir. Bazen tek bir parça altın takı, kıyafetin tamamlanması için yeterli olabilirken, çoğu zaman farklı parçalar ile uyumlu kombinler oluşturmak gerekecektir.

Mücevher kombinleri oluştururken, hem tüm mücevher parçalarının birbiri ile uyum gösterdiğinden hem de oluşan kombinin, kıyafet tarzı, yaş ve yaşantı ile bütünlük sağladığından emin olunmalıdır. Seçilecek her bir altın takı parçasının, benzer renk ve çizgilere sahip olması önemli olsa da bazı durumlarda uyumsuz görünen parçaların bir arada bulunması da tarz açısından uygun olabilir. Farklı renk takıların bir arada kullanılması klasik giyim tarzı için uygun olmayabilirken gotik ya da bohem tarzlarda, kusursuz bir şıklık kazandırabilir.

Mücevher Kombinlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altın takı, gündelik olarak kullanılabilen ya da özel günlerde şıklığı tamamlayabilen aksesuarlar arasında yer alır. Küpe, kolye, bileklik, bilezik, gerdanlık, halhal, yüzük ya da piercing gibi parçalardan oluşur. Tüm bu parçalar, uygun şekilde bir arada kullanılarak mücevher setleri oluşturabilmek mümkündür. Ancak bunu yaparken, görüntünün olabildiğince uyumlu ve kullanım amacına uygun olması önem taşıyacaktır.  Mücevher kombinlerken;

  • Günün hangi saatinde kullanacağınız bir kombin oluşturmak istediğinize uygun seçimler yapmalı,
  • Kıyafet tarzınız ve yaşam alışkanlıklarınızı da göz önünde bulundurularak her bir altın takı parçasını özenle seçmeli,
  • Bütçenize uygun ve uzun süre kullanılabilir parçaları tercih etmeli,
  • Kombin içerisinde kullanacağınız parçaların benzer renk tonlarında olmasına özen göstermeli,
  • Kombin odağına alacağınız mücevher parçasını belirlemeli ve diğer tüm parçaların odak parçayı desteklemesini sağlamalısınız.

Gündelik bir kullanım için kombin oluşturulurken, parça sayısı olabildiğince az ve parçalar sade bir şıklığa sahip olduğunda, kullanım açısından kolaylık sağlayabilir. Kolye, küpe, yüzük ve bileklik parçalarından oluşan tam bir set yerine, bir ya da birkaç parçasını uygun şekilde kombinleyerek rahat bir görüntüye en şık şekilde sahip olabilirsiniz. Sallantılı küpeler yerine minimal parçalar, ağır gerdanlıklar yerine tektaş kolyeler ya da zincirler, fantezi yüzükler yerine daha sade tasarımlar, ağır bilezikler yerine zincir bileklikler tercih edebilirsiniz.

Özel gün kullanımları için oluşturacağınız kombinlerde, seçimlerinizi daha cesur ve gösterişli parçalardan yana yapabilirsiniz. Taşlı ve işlemeli fantezi modellerin yanı sıra, daha sade ya da taşsız tasarımlar da özel davet ve etkinliklerde farklı parçalarla kombinlenerek kullanılabilir. Burada önemli olan nokta, kombin içerisinde kullanılacak tüm mücevher parçalarının benzer tasarım özellikleri taşıması ve genel görünüme olumlu etki sağlayacak bir özelliğe sahip olmasıdır. Bir kombin içerisindeki uyumu bozan parçalar kadar, fazla kullanılan parçalar da kombinin başarısını etkileyecektir. Sadece gerektiği kadar mücevher parçası kullanarak bir kombin oluşturulmalı ve varsa göze fazla gelen parçalar kombin dışında tutulmalıdır. 

Etiketler: altın
Ocak 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR