Bükülen Altın Bilezik Nasıl Düzelir?

Bükülen Altın Bilezik Nasıl Düzelir

Satın aldığınız veyahut sevdikleriniz tarafından hediye edilen altın bileziklerin hasar görmesi mümkündür. Dışarıdan alınan herhangi bir darbeden ötürü altın bileziğiniz bükülmüş olabilmektedir. Bu gibi durumlarda pek çok kişi büyük bir endişeye kapılmaktadır. Altın bileziğin nasıl düzeleceği, değerinin düşüp düşmediği gibi sorular sorulmaktadır. Ancak bu hususta bilinmesi gereken bazı noktalar vardır. Bükülen altın bileziğinizi düzeltmek istediğiniz zaman kendi başınıza uğraşmamanız önemlidir. Bileziğin daha fazla hasar almaması adına işin profesyonellerden destek alabilirsiniz. Altın bileziğinizi satın aldığınız kuyumcuya götürebilirsiniz. Kuyumcu bu konuda size destek olacaktır. Özellikle bilezik şekil verme makinası sayesinde büyütme ve düzeltme işlemleri kolayca yapılabilmektedir. 
Bilezik büyütme makinaları, bileziklerin büyütülmesi, şeklinin düzelmesi gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Kuyumcular bu makineleri bulundurmaktadır. Ele çalışan bir makine olmasının yanı sıra oldukça uzun ömürlüdür. Kullanışlı olması da pek çok kişinin beklentilerini karşılamasını sağlamaktadır. Bilezik düzeltme makinası, yuvarlak, oval gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Farklı kademelere sahip olan bu makinelerde ölçüler de birden fazladır. Böylece bileziklerin yamulması halinde eski formuna kavuşması dakikalar almaktadır. Bilezik düzeltme makinesinin kullanımı sırasında metalin esneme özelliği kullanılmaktadır. Bu özellik sayesinde bilezikler düzeltilmektedir. Makineyi detaylı olarak incelediğiniz zaman konik ve kademeli bir şeklinin olduğunu görürsünüz. Elle çalışan bu makine, düzene yerleştirilen malafa, düzenekteki kol ile dışa doğru çalışır. Bu sayede herhangi bir sebepten hasar alan, şekli bozulan bileziğinizi eski haline getirebilirsiniz. 

Altın Bilezik Nasıl Büyütülür?

Birden fazla altın bilezik tasarımıyla karşılaşmanız mümkündür. Kadınların hayatı boyunca bileklerinden çıkarmak istemeyecekleri altın bilezikler, oldukça etkileyici tasarımlara sahiptir. Bu noktada sizler de kendi tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak altın bilezik modellerini alabilirsiniz. Ancak altın bileziğinizin kilo vermenize veyahut kilo almanıza bağlı olarak size dar gelebilir. Böyle bir durumda bilezik büyütme veyahut küçültme işlemleri uygulanmaktadır. Bu noktada profesyonel destek almak da şarttır. Bileziğin yeni bir forma kavuşması, görünümünün değişmesi açısından uzmanlara ulaşmak gerekir. 

Altın bileziklerin sizin bileğinize uygun olacak şekilde küçülmesi veyahut büyütülmesi de önemlidir. Bu işlemlerin yapılması için de üç farklı teknik kullanılmaktadır. Bunlardan birisi bileziğin kesilmesi ve yeniden bileğinize uygun hale getirilmesidir.. Aynı zamanda bileziğin kesilmesiyle beraber ölçüleri değiştirilecekse de kendi başınıza hareket ettirmemeniz gerekir. Çünkü bu işlemin daha güvenli bir ortamda yapılması gerekmektedir. Bu da lazerle altın kesim işlemidir. Lazerle kesilen altın bileziklerde uygun bir bölüm açılır. Gerekli olacak şekilde bir ilave yapılmaktadır. Bunun sonucunda da bilezik ölçüsü yeniden belirlenmektedir. Bunun dışında bilezik ölçüsü küçültmek isteyenler de lazer kesimden destek alır. Yeni ölçüyle lazer kesim yapılır. Sonrasında bilezik üzerinde bulunan taşlar çıkarılır ve işlem tamamlanmış olur. Bir diğeri ise esnetme tekniğidir. Altın büyütme ve altın düzeltme makinesi olarak isimlendirilen cihazla bu işlem tamamlanmaktadır.

Etiketler: altın bilezik
Ocak 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR