Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kadınların severek kullandığı bilezik modellerinde ön planda olan sorunlardan birisi bilek ölçüsünün bilinmemesi. Farklı bileklik modellerinde bilek ölçüsünün bilinmemesi, kişinin bileğine uygun olmamasına yol açıyor. Genellikle standart bilezik modellerinde bu durum yaşanmazken kişiye özel olarak bilinen bilezik modellerinde bu tarz problemler ortaya çıkabiliyor. Ancak doğru yöntemlerin kullanılması halinde bilezik ölçüsüyle ilgili herhangi bir sorun da kalmıyor. Bu yöntemleri kullanarak hem kendinizin hem de sevdiklerinizin bilezik ölçüsünü alabilirsiniz. 
Bilezik ölçüsü almak istediğiniz zaman önemli olan kısım gerekli malzemelerin temin edilmesidir. Söz konusu malzemeleri temin ettiğiniz zaman geri kalan kısımlar oldukça kolaydır. Zahmetsiz bir şekilde bilezik ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Bundan sonrasında bilezik alırken aynı bilek ölçüsünü de kullanabilirsiniz. Bilezik ölçüsünü bilmeden satın aldığınız bilezikler için de daraltma ve genişletme işlemi yaptırabilirsiniz. Hediye olarak alınan bilezik modellerinde pek çok kez bu işlemler uygulanmaktadır. Kuyumcular, bilezik daraltma, bilezik genişletme işlemini çok kolay bir şekilde yapmaktadır. 

Bilezik Ölçüsü Alma Yöntemleri Nelerdir?

Bilezik ölçüsü almak için kullanılan yöntemleri, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bilezik ölçüsünün alınmasının en temel sebebi ise, ölçülerin değişkenlik göstermesidir. Kişinin kilosuna, yapısal faktörlere, kadın ve erkek olma durumuna göre bilekliklerinin ölçüsü birbirinden ayrılır. Genellikle profesyonel ölçüm aletleri kullanılarak en doğru sonuçlar alınır. Bunun yanı sıra sizler de evde kullanılabilecek çok basit yöntemlerle bilezik ölçünüzün ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu yöntemleri sıralamak gerekirse de;

Çap Yöntemi

Bilezik ölçüsü alma amacıyla kullanılan çap yöntemi pek çok mağazada olduğu gibi internet alışverişlerinde de tercih edilmektedir. Bilezik ölçüsünü öğrenmek için hızlıca sonuç almanızı sağlamaktadır. Bu yöntem için öncelikli olarak bileziği takacağınız kolunuza önceden taktığınız bir bilezik varsa onu elinize almalısınız. Sonrasında milimetre ölçüsü bulunan bir cetvel temin etmelisiniz. Bileziği yatay bir şekilde düz bir zemine yerleştirmelisiniz. Sonrasında ise boydan boya olacak şekilde bileziğinizin iç çapını ölçmelisiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken kısımsa bileziğin en geniş alanınızı ölçtüğünüzden emin olmanızdır. Sonrasında cetvelde denk gelen ölçüye bakmalısınız. Bu çap ölçüsüyle standart bilezik ölçüsü hesaplama tablosundan doğru ölçüyü bulabilirsiniz.

Bilek Çevre Yöntemi

Bilezik ölçüsü alma yöntemleri arasında bilek çevre yöntemi de yer almaktadır. Bu yöntemi tercih ettiğiniz zaman bilezik ölçünüzü kolayca belirlemeniz mümkündür. Yapmanız gereken ilk işlem elinize bir mezura veyahut tel parçası almaktır. Bu malzemelerden birini temin edemiyorsanız o zaman bir kâğıt parçasından yardım alabilirsiniz. Elinizdeki malzeme her neyse, onunla bileziğinizin etrafını sarmalısınız. İki ucun birleştiği noktayı da bir kalemden yardım alarak işaretlemelisiniz. Elde ettiğiniz değer sizin bilek ölçünüzdür. Son aşamada da bileklik ölçüsü tablosu üzerinden bilek ölçünüze denk gelen bilezik ölçüsünü bulabilirsiniz.

El Şekli Çevre Yöntemi

Sıkça kullanılan yöntemlerden birisi el şekli çevre yöntemidir. Bu yöntem sanılandan çok daha basittir. Pratik bir şekilde el şekli çevrenizi öğrenmenizi sağlamaktadır. Bu yöntemde dikkat edilmesi gerekenler de bulunmaktadır. Öncelikli olarak tüm parmaklarınızı birleştirmeli, avuç içiniz yukarıya doğru bakacak şekilde tutmalısınız. Sonraki aşamada başparmağınızın ucunu serçe parmağınızın ucuyla birleştirmelisiniz. Elinize bir parça ip alıp, elinizin çevresini başparmağınızın kök kısmından başlayarak sarmalısınız. Sonrasında ipi iki ucunun birleştiği noktadan olacak şekilde kesmelisiniz. İpi de milimetre ölçüsü bulunan bir cetvel yardımıyla ölçmelisiniz. Ölçtüğünüz değer sizin bilek ölçünüzü verir. Son kısımda da standart bilezik tablosu üzerinden bilek çevre değerinize karşılık gelen ölçüyü öğrenebilirsiniz. 

Etiketler: bilezik
Kasım 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR