Altın Yüzük Nasıl Küçültülür?

altın yüzük nasıl küçültülür

Çok severek aldığınız ve bir süre kullandığınız altın yüzük parmağınıza geniş gelmeye başladığında, günlük kullanımda parmağınızdan düşme riski oldukça yükselecektir. Bu nedenle, özellikle kilo verme durumunda parmağa geniş gelmeye başlayan altın yüzük, uygun şekilde küçültülerek güvenle kullanımına devam edilebilir. Bir elin yüzük parmağında kullanılan altın yüzük, diğer elde kullanılmak istendiğinde de parmak ölçülerindeki farklılık nedeniyle, geniş kalabilir. Bu durumlarda da yine yüzük ölçüsü değiştirme işlemi ile yüzüğünüzü parmağınıza uygun hale getirebilirsiniz. Altın yüzük küçültme, birtakım işlemlerden geçirilerek yapıldığında, yüzük üzerinde işleme ait herhangi bir iz kalmayacaktır. Küçültme işlemi, kuyumcular tarafından atölyelerde yapılması gereken teknik bir işlemdir. Evde yüzük küçültme işlemi yapılamayacağı gibi, bu işte profesyonel olmayanlar tarafından yapılan işlemlerde yüzüğünüzün hasar alma ihtimali de yüksektir.

Altın Yüzük Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?

Altın yüzük küçültme işlemi için, mümkünse yüzüğü aldığınız markaya başvurmanız, sonucun daha kusursuz olması açısından önemlidir. Yüzük küçültme işlemi öncesinde, parmak ölçünüz doğru bir şekilde alınmalıdır. Sabahın erken saatlerinde ya da akşamüzeri alınacak yüzük ölçüsü, parmağınızda oluşması muhtemel ödemler nedeni ile doğru olmayabilir. Mümkün olduğunca, parmaklarınızdaki ödemin en az olduğu öğlen saatlerinde ölçü alınmalı ve oluşabilecek ödem dikkate alınarak, yarım ölçüler bir üst numaraya yuvarlanmalıdır. Altın yüzük küçültme işlemi, yüzük ölçüsü alındıktan sonra, atölye tarafından yapılır. Mücevher ustası, yüzüğünüzün modeline göre, varsa üzerindeki taşları zarar görmemesi için çıkaracak, sonrasında özel lazer kesim ile yüzüğünüzün bir kısmını alacaktır. Sonrasında yüzük, kesilen yerden yeniden kaynatılarak pürüzsüz bir görüntü için zımpara işlemine tabi tutulur. Son olarak taşlar yeniden düzenlenerek, yüzüğünüzün yeniden parlaklığına kavuşabilmesi için cila işlemi uygulanır. Tüm bu işlemler sonrasında altın yüzük üzerinde, herhangi bir iz ve tahribat olmadan yüzüğünüz size teslim edilir.

Pırlanta Yüzük Nasıl Küçültülür?

Tektaş yüzük küçültme işlemi, tüm diğer altın yüzük modellerinde olduğu gibi, lazer kesimi ve sonrasında birleştirme işlemi ile tamamlanabilir. Ancak, tamtur yüzük küçültme işleminde, yüzük yüzeyindeki taşların zarar görmemesi ve yüzüğün tasarımının korunması için taşların uygun şekilde yeniden dizayn edilmesi gerekebilir. Bunun için ilk olarak yüzük üzerinde yer alan tüm değerli taşlar çıkarılarak yüzük yeniden ölçülendirilir. İşlem sonrasında taşlar uygun şekilde monte edilerek cila işlemi ile yüzük küçültme tamamlanır. Yine aynı şekilde yüksek işçilikli, motifli ve taşlı yüzüklerde, motif devamlılığının sağlanması için ek işlemler gerekebilmektedir. Yüzük küçültme işlemi sonrasında, yüzük gramajında değişiklikler olması normaldir. Pırlanta yüzük küçültme işleminde, yüzüğünüze bir takım teknik işlemler yapılacağından, daraltma işleminin sağlıklı olabilmesi için;

  • Altın yüzük modelinizi, satın aldığınız markada küçülterek işlemin garantili yapılmasını sağlamalı,
  • Parmak ölçünüzün doğru bir şekilde alındığından emin olmalı,
  • Hamilelik ya da çeşitli hastalıklar nedeni ile parmak ölçüsü değiştiğinde yüzük ölçüsünü geçici süreliğine değiştirmekten kaçınmalısınız.

Altın yüzük daraltma işlemi, genellikle marka garantisi ile ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Anlaşmalı atölyeler dışında yapacağınız işlemlerde, yüzük ölçüsü küçültme fiyatı, yüzük modeline, taş yapısına ve işçilik gereksinimlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Altın yüzük daraltma işlemi sonrasında, yüzük üzerinde yer alan taşların doğru şekilde yerleştirilmiş olduğundan emin olmalısınız. Bu nedenle, özellikle pırlanta yüzük küçültme işlemini, mümkün olduğunca ürün satıcısında ya da anlaşmalı olduğu atölyelerde yaptırmaya özen göstermelisiniz.

Etiketler: altın yüzük
Nisan 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR