Altın Yüzük Nasıl Genişletilir?

altın yüzük nasıl genişletilir

Altın yüzük ölçüsü, kullanılacak parmak ayarında olsa bile zaman içerisinde kilo alma ya da verme gibi durumlarda değiştirilmek istenebilir. Yine aynı şekilde, yüzüğün ölçü alınan parmak dışında bir parmakta kullanılmak istendiği durumlarda da yüzük ölçü değişikliği gerekebilmektedir. Altın yüzük modelleri genel olarak standart ölçülerde satışa sunulmakta ve satış sonrasında gerekli durumlarda uygun bir tadilatla yeniden boyutlandırılabilmektedir. Altın yüzük yapısına uygun olarak mücevher ustaları tarafından gerçekleştirilecek yüzük genişletme işlemi, yüzüğün görüntüsü ya da duruşunda herhangi bir değişikliğe neden olmaması açısından dikkatlice yapılmalıdır. Hemen her yüzükte, yüzük ölçüsü değişikliklerine karşın, işleme ve motiflerin daha az kullanıldığı bir alan olsa da bazı özel tasarımlarda ve tamtur altın yüzük modellerinde, yüzük genişletme işlemi biraz daha zor olabilmektedir.

Altın yüzük ölçüsü büyütme işleminde, yüzüğün genel görünüşünün bozulmaması işlemin kalitesinin bir göstergesidir. Genel olarak, altın üreticileri kendi ürünleri üzerinde yapılacak tadilatlarda bir ücret talep etmezken, bazı durumlarda yüzük genişletme ücreti talep edilmesi de rastlanan bir uygulamadır. Yüzüğünüzü, satın aldığınız markanın atölyesine teslim ederek, daha güvenli bir şekilde genişletme işlemi yaptırabilirsiniz.

Altın Yüzük Genişletilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sahip olduğunuz altın yüzük modeli üzerinde yer alan ince işçilik detayları ve değerli taşlar, yüzük genişletme işlemi esnasında zarar görmemelidir. Bu nedenle yüzük genişletme işleminin uzmanlar tarafından, uygun kalıplar kullanılarak yapılması önemlidir. Genişletilmesi istenen yüzük, özellik be işçilik detaylarına bağlı olarak, uygun kalıp ve makinelerde kolaylıkla bir ya da iki numara kadar büyütülebilmektedir. Son derece esnek olan altın malzeme, kalıp ve makine ile yapılacak bu genişletme işleminden zarar görmez. Ancak tamamen taş işçiliği kullanılan tamtur yüzük genişletme işlemi öncesinde, taşlar değerlendirilmeli ve gerekli durumlarda görselliğin bozulmaması için yeni taşlarla desteklenmelidir.

Evde yüzük genişletme, yüzüğün form ve görüntüsü üzerinde olumsuz ve kalıcı değişimlere yol açabileceğinden tavsiye edilmez. Kuyumcuda altın yüzük genişletme işlemi yapılması, yüzüğünüzün zarar görmemesi açısından önemlidir. Aynı zamanda evde altın yüzük genişletme esnasında, kullanacağınız malzemelerin yüzük yüzeyinde çizik ve hasarlara yol açması da muhtemeldir. Bu nedenle, altın yüzük üreticiniz ya da kuyumcular ile iletişime geçerek yeniden parmak ölçünüzü aldırmalı ve uygun kalıp ve makineler yardımı ile yüzüğünüzün zarar görmeden, profesyonelce genişletilmesini sağlamalısınız.

Etiketler: altın yüzük
Nisan 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR