Altın Takı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altın Takı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Altın mücevher, tarihin hemen her döneminde kadın aksesuarları arasında en çok tercih edilen parçalardandır. Hem maddi değeri hem de şıklığı ve parıltısıyla, kadınların gözdelerinden olmuştur. Bu durum kuyumculuk sektörünün büyük bir ivme ile gelişmesini ve bugünkü halini almasını sağlamıştır. Kuyum mağazalarındaki artış, tasarım ve ürün çeşitliliğine yansımış ve bunun bir sonucu olarak altın takı alışverişlerinin çok daha keyifli olmasına imkan tanımıştır. 

Kuyum sektöründeki hareketlilik, taraşım çeşitliliği ya da fiyat avantajları bir yana, altın aksesuar alışverişlerinde, en doğru parçaya en güvenli şekilde ve olabildiğince uygun fiyata sahip olabilmek için bazı ipuçlarına dikkat etmek önemlidir. Seçtiğiniz parçayı hangi amaçla alacağınızdan, ne kadar süre kullanmak istediğinize, tarzınızdan, bütçenize kadar birçok faktör altın takı alışverişlerinde seçimleriniz üzerinde etkili olabilir.

Bütçenizi Belirlerken Rasyonel Davranın

Satın almak istediğiniz altın mücevher için bütçenizden doğru miktarda pay ayırabiliyor olduğunuzdan emin olmalısınız. Hangi özellikler için bu bütçeyi esnetebileceğinizi önceden kararlaştırdığınızda, alışveriş esnasında tasarımların çekiciliği nedeniyle de olsa hesaplarınızın ötesinde bir altın mücevher alışverişi yapmamış olursunuz. Öte yandan, bütçenizi mevcut piyasa koşullarının çok altında belirlediğinizde, ulaşacağınız şey hayallerinizi süsleyen parça değil sadece en ucuz altın takı olacaktır.

Alışverişlerinizi Güvenilir Mağazalardan Gerçekleştirin

İster online ister fiziki mağaza alışverişlerinizde, bilinirliği ve güvenirliği yüksek markalar tercih etmek size sorunsuz bir alışveriş imkanı sağlayacaktır. Ürün sertifikası, ücretsiz bakım hizmeti, ücretsiz tamirat ya da temizleme hizmeti, bu mağazaların size sunabileceği hizmetler arasındadır. Altın gram fiyatlarının sabit olduğu ve işçilik, satış ya da diğer maliyet kalemlerinin fiyatlar üzerinde belirleyici olduğu düşünüldüğünde, piyasa fiyatlarının belirgin bir şekilde altında kalan ürünlerin kusurlu, yanıltıcı ya da sahte ürünler olabileceğini de asla aklınızdan çıkarmamalısınız.

İşçilik Özelliklerine Dikkat Edin

Bir altın takı ya da aksesuarda, kullanım ömrünü belirleyen en önemli etmenlerden biri, tasarım üzerine uygulanan işçiliğin yoğunluk ve kalitesidir. Taşlı ürünlerde montür yapısı, taş kesimi ya da tırnak sağlamlığı, taşsız ürünlerde varsa zincir ve kaynak dayanıklılığı, işlemelerin simetrisi ve duruşları, ürünü uzun yıllar keyifle kullanmanızı sağlayacak işçilik unsurlarından bazılarıdır. Zayıf halka bağlantıları ya da desteksiz taş işlemeleri, ürünün bütünlüğünü kısa bir kullanım sonunda kaybetmesine sebebiyet verebilir.

Tarzınıza En Uygun Altın Rengini Tercih Edin

Dönemsel olarak, rose, beyaz ya da sarı altın açısından popülarite rüzgarları farklı esiyor olsa da asıl önemli olan sizin kendinize en yakın bulduğunuz altın renginde bir ürüne sahip olmanızdır. Kıyafet sitilinizi tamamlayacak ve tüm diğer altın mücevher ve aksesuarlarınızla uyum sağlayacak renklerde parçalar seçerek, daha uzun yıllar keyifle kullanımı garanti edebilirsiniz.

Seçimlerinize Altın Ayarının Etki Etmesine İzin Vermeyin

Doğada saf halde bulunan altına en yakın olması nedeniyle 24 ayar altın halk arasında saf altın ya da has altın olarak adlandırılsa da çamurumsu ve yumuşak yapısı nedeniyle, altın ancak içerisine farklı madenler eklenerek şekillendirilebilir hale getirilir. Saf altına en yakın ayar olan 22 altından 8 ayara kadar altın çeşitleri altın mücevher imalatlarında kullanılabilir. Alışverişlerinizi yatırım amacıyla yapıyorsanız, işçilik özellikleri nedeniyle değer kaybı oluşmaması açısından gram altın ya da çeyrek, yarım ya da tam altın tercih edebilirsiniz. Ancak altın takı seçiminizde, kullanılan altının kaç ayar olduğu aslında sizin açınızdan önemli bir fark yaratmayacaktır. İçerisindeki altın yoğunluğuna bağlı olarak daha düşük ayarlarda daha uygun fiyatlı ve daha yoğun işlemeli parçalar bulabilmek de mümkün olabilecektir.

 

Etiketler: altın
Ocak 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR