Altın Küpe Nasıl Temizlenir?

Altın Küpe Nasıl Temizlenir

Altın küpe, uzun süre kullanımda vücut ile temas etmesi ve saç dolaşması gibi nedenlerle kirlenebilir. Bu gibi durumlarda dikkatli bir şekilde temizlemek hem parlaklığı artıracak hem de altın küpe modelinin detaylarının daha ön plana çıkabilmesini sağlayacaktır. Özellikle 8 ayar altın küpe tasarımlarında yer alan detay işlemeler, uzun süreli kullanımda biriken kirler nedeniyle belirginliğini kaybedebilir. Bu gibi durumlarda, ince ve hassas bir temizlikle küpenizin ilk günkü ışıltısına geri dönmesini sağlayabilirsiniz.

Evde Altın Küpe Nasıl Temizlenir?

Evinizde doğal ve basit temizleyiciler kullanarak küpenizi kolay bir şekilde temizlemeniz mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, küpe yapısına ve varsa taşlarına zarar verecek aşındırıcılar kullanmaktan kaçınmaktır. Sivri metaller kullanılarak yapılan temizlik işlemlerinde altın küpe üzerinde ince çizikler oluşabilir. Bu çizikler takınızın parlaklığının gitmesine neden olur. Bu nedenle, kullanacağınız malzemelerin doğal ürünler olması ve sert dokunuşlardan kaçınılması gerekmektedir.

Altın küpe temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı kullanmayı deneyebilirsiniz. Kolaylıkla köpüren ve yumuşak içeriği sayesinde yüzeylere zarar vermeyen bulaşık deterjanı, altın küpe temizliğinde kullanılabilecek temizlik gereçlerindendir. Bunun için ilk olarak bulaşık deterjanınızı bir miktar ılık su ile seyreltip köpürtün. Yumuşak uçlu bir diş fırçası ile öncelikle temizlenecek altın küpe yüzeyini nazikçe fırçalayın. Küpe çiftini deterjanlı su karışımı içerisinde birkaç dakika bekletin. Yumuşak fırça yardımı ile deterjanlı suda beklettiğiniz küpeyi nazikçe fırçalayın. Bu işlemi her iki altın küpe çifti üzerinde uyguladıktan sonra bol su ile durulayın ve yumuşak bir bez üzerinde kurumaya bırakın. 

Karbonat ile altın küpe temizliği de uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat üzerine bir tatlı kaşığı ılık su dökerek macun kıvamı oluşturun. Altın küpe yüzeyini yumuşak bir diş fırçası kullanarak hazırladığınız karbonat ile fırçalayın. Bol temiz su ile duruladıktan sonra yumuşak ve kuru bir bez ile tüm ayrıntılarını silerek kurulayın.

Altın küpe elma sirkesi kullanarak da evde kolaylıkla temizlenebilir. Bu işlem için öncelikle elma sirkesi az bir su ile seyreltilmeli ve yumuşak bir fırça yardımı ile altın küpe yüzeyine uygulanmalıdır. Küpenizi temizlik sonrasında bol su ile durulayarak kolaylıkla eski ışıltısına kavuşturabilirsiniz.

Taşlı Altın Küpe Temizliği Nasıl Yapılır?

Pırlantalı altın küpe modellerinin temizliğinde kimyasal kullanımından ve sert temizleyicilerden kaçınılmalıdır. Temizlik esnasında pırlanta yüzeyinde oluşacak çiziklerin, taşın ışıltısını azaltacağı unutulmamalıdır. Pırlanta altın küpe çeşitlerini deterjanlı suda bekletmek, taşın yerinden oynamasına neden olabilir. Bu nedenle taşlı altın küpe modellerinde temizlik işleminin tecrübeli kişilerce yapılması çok daha güvenilir bir yöntem olacaktır. Pırlanta altın küpe temizliği için mücevherinizi satın aldığınız markaya başvurarak temizlik ve bakım hizmeti talep edebilirsiniz.

Etiketler: altın küpe
Ağustos 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR