Altın Kolyenin Bakımı Nasıl Yapılır?

Altın Kolyenin Bakımı Nasıl Yapılır

Altın kolye, doğru şekilde kullanılıp uygun şekilde bakım yapıldığı taktirde uzun yıllar keyifle kullanılabilecek takı parçaları arasında yer alır. Hem terleme hem de deodorant, parfüm ya da makyaj malzemelerine maruz kalan açık bir konumda kullanılması sebebiyle, ömrünün uzun olması açısından altın kolye bakımı büyük önem taşır. Altın madeninin doğal yumuşaklığı göz önüne alındığında, kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde çizilmelere maruz kalması ya da parlaklığını kaybetmesi normal karşılanmalıdır. Ancak, altın kolye bakımı doğru aralıklarla ve uygun malzemelerle yapıldığında, görünümün yenilenmesi ve parlaklığın yeniden kazandırılması mümkün olabilecektir. 

Evde Altın Kolye Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altın kolye bakımı, kuyumcular ve mücevher profesyonellerince yapılabilmektedir. Ürününüzün satın aldığınız mağaza ve atölyesinde güvenli bir şekilde bakımını yaptırabilmeniz mümkündür. Ancak bunun için zaman ya da fırsatınız yoksa, birkaç basit malzeme ile evde altın kolye bakımı yapabilirsiniz. Uygulayacağınız yöntemler ya da kullanacağınız malzemelerin altın temizliği ve bakımına uygun olduğundan emin olmanız bu aşamada büyük önem taşır. Evde altın kolye bakımı yaparken;

  • Kullanacağınız temizleyicilerin aşındırıcı içeriğe sahip olmadığından,
  • Kullanacağınız aletlerin keskin kenar ya da sivri uçlara sahip olmadığından,
  • Temizlik ve bakım işlemi sonrası ürünün tamamen kurutulduğundan ve
  • Bakım işlemi sonrasında ürünün uygun koşullarda ve mümkün olduğunca takı kutu ve dolaplarında saklandığından emin olmalısınız.

Altın Kolye Bakımı Nasıl Yapılır?

Altın kolye bakımı, uzun süreli kullanımda ter ve kirler nedeniyle parlaklığını kaybetmiş, işleme ve detayları farklı nedenlerle kaplanmış ürünler için son derece önemlidir. Ancak herhangi bir sorun yaşamamış olsanız dahi, kullandığınız tüm altın kolye ve takıları belirli aralıklarla temizleyerek daha parlak görünmelerini sağlayabilirsiniz. Günlük kullanılan altın kolye bakımı için en geç 3 aylık periyotlar ile temizleme ve bakım yapmanız önemlidir.

Bakım yapmak istediğiniz altın kolye modelini ilk olarak ılık bir su içerisinde en az 5 dakika bekleterek kir ve artıkların yumuşamasını sağlamalısınız. Eğer kirlerin daha hızlı ve tamamen uzaklaşmasını istiyorsanız, ılık su içerisine çok az miktarda bulaşık deterjanı ya da kremsiz şampuan eklemeniz de mümkündür. Bir süre ılık su içerisinde bekleyen altın kolyenizi, kuru ve yumuşak bir bez üzerine alarak fazla suyunu alabilirsiniz. Sonrasında yumuşak uçlu bir diş fırçası yardımıyla kolye ucu ve zincirini nazik hareketlerle fırçalamalısınız. Fırçalama işlemini tamamladıktan sonra, ürünü akan bir su altında iyice durulandığından emin olana kadar temizlemeye devam etmelisiniz. Kullandığınız deterjan artıklarının uzaklaştığından emin olduğunuz takınızı kuru bir bez ile yumuşak hareketlerle kurulayabilirsiniz. Bir süre için askıda kurumasını beklediğiniz altın kolye ürününüzü, kullanmadığınız süreçte özel kutusunda saklamaya özen göstermelisiniz. Tüm bu bakım ve temizlik işlemleri esnasında, sıcak su kullanımından uzak durmalısınız. Altın kolye bakımı esnasında sıcak su ve aşındırıcı deterjan kullanımının, tasarım üzerinde solma ve lekelenmelere yol açabileceğini unutmamalısınız.

Etiketler: altın kolye
Şubat 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR